Review Laptop Asus K501 NVIDIA GT940MX DDR4 SSD

asus k501u

Aku baru je beli laptop Asus K501U ni minggu lepas. Harga saranan untuk laptop Asus model K501U di Malaysia adalah sekitar RM3,299. Kalau korang rajin sikit nak cari dalam Lazada atau 11Street, mungkin boleh dapat lagi murah.

Jadi kalau nak jimat beberapa ratus ringgit, boleh la beli secara online; macam aku. Hehehe. Dengan jimat beberapa ratus ni, korang boleh la beli SSD ke, nak upgrade RAM ke, atau beli aksessori laptop yang lain; cooler, sarung laptop, keyboard protector dan lain-lain.

Apa yang menarik dengan laptop Asus K501 ni? Continue reading “Review Laptop Asus K501 NVIDIA GT940MX DDR4 SSD”

Pengalaman Pertama Format Laptop kepada Windows 10 Pro

windows 10 pro

Pada 13 Mac yang lalu, aku telah merajinkan diri untuk meng-format laptop kesayangan. Sistem operasi (OS) yang digunakan sebelumnya adalah Windows 7 Pro. Sistem operasi yang baru di-format adalah Windows 10 Pro.

Kenapa baru sekarang nak upgrade OS?

Aku merasakan bahawa laptop aku ni dah lama tak dikemaskini sistem operasinya. Jadi mungkin dah tiba masanya untuk aku update dan upgrade terus kepada sistem operasi yang lebih terkini dan hensem.

Macam mana nak format laptop kepada Windows 10 ni?

Senang saja ya tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Aku bagi 3 langkah mudah untuk format laptop kepada Windows 10 Pro menggunakan bootable USB. Continue reading “Pengalaman Pertama Format Laptop kepada Windows 10 Pro”