5 Web Hosting Murah Malaysia 2017

KLServer Studio

Jika anda mencari pakej web hosting yang bukan sahaja murah, tetapi juga kacak dan macho, boleh mencuba pakej-pakej yang ditawarkan oleh KL Server Studio. Pakej termurah yang ditawarkan adalah serendah RM30/tahun.

Antara yang menjadi tarikan untuk pakej ini adalah unlimited subdomain dan MySQL database.  Jadi anda boleh  membina seberapa banyak laman web menggunakan subdomain yang anda mahu. Akan tetapi tiada SSL percuma untuk pakej ini.

Baca selanjutnya di KLServer.net

YeahHost

YeahHost menawarkan pakej Malaysia Personal Hosting dengan harga serendah RM35/tahun. Akan tetapi, pakej ini telah pun habis dijual ketika artikel ini ditulis.

Anda boleh berhubung dengan pihak YeahHost di YeahHost.com.my untuk bertanyakan pakej-pakej web hosting yang bersesuai dengan keperluan anda.

Cynet

web hosting murah malaysia cynet

Cynet merupakan antara web hosting murah Malaysia yang pernah dicuba sendiri oleh Pisyek. Pakej termurah yang ditawarkan oleh Cynet adalah serendah RM30/tahun melalui pakej Personal Web Hosting.

Selepas membuat pembayaran secara online, akaun anda akan diaktifkan dalam masa 1 minit. Segalanya pantas! Anda juga akan menerima SSL secara PERCUMA!

Klik sini: Cynet Hosting untuk mendaftar dan upload website anda sekarang! Gunakan kupon kod: D-362K untuk DISKAUN 10%.

Kesimpulan

Pisyek nasihatkan supaya anda membuat kaji selidik terlebih dahulu mengenai web hosting yang bakal anda beli sebelum anda menyesal di kemudian hari. Boleh cuba cari review netizen/bloggers lain mengenai bakal web hosting anda supaya anda dapat maklumat yang jelas dan tepat.

Anda juga boleh berhubung dengan syarikat web hosting jika terdapat kemusykilan sebelum membeli perkhidmatan mereka. Adakalanya syarikat-syarikat web hosting ini “oversell” produk-produk mereka.

Jika ditanyakan kepada Pisyek mengenai 5 web hosting murah Malaysia di atas, setakat ini yang pernah dicuba dan masih digunakan adalah Cynet. Dan segalanya memuaskan.

Anda ada pengalaman dengan web hosting di atas atau ada yang lebih murah dan berbaloi? Kongsikan diruang komen.

6 Replies to “5 Web Hosting Murah Malaysia 2017”

  1. Ada 2 je?

   Pisyek tulis 5 kot. Siap bagi kupon kod lagi untuk yang shared hosting yang ke-5.

   Ini mesti tak baca sampai habis.

   Hehehe.

  1. Ha, saya rekomen sangat akak pakai Cynet.

   Pakej hosting personal dari Cynet semamangnya berpatutan, siap free SSL lagi.

   Jangan lupa guna kupon kod untuk dapat diskaun. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *