Cara Follow Up Claim AIA Semudah ABC!

Macam mana cara yang senang untuk follow up status claim AIA anda (contohnya)? Kontek AIA la. Hehehe.

Tapi, untuk memudahkan korang semua, aku nak kongsikan pengalaman aku follow up status claim AIA aku tu. Aku claim dengan mengisi borang dan hantar melalui perkhidmatan pos dalaman syarikat. Syarikat tempat aku bekerja sekarang menawarkan insurans AIA untuk staff.

Korang boleh hubungi nombor yang tertera di belakang kad AIA. Di belakang kad aku tertera nombor seperti: 1-300-8888-60/70. Aku hubungi nombor ni dan kira-kira 5 minit kemudian lepas bercakap dengan mesin, baru la dapat nombor telefon bahagian yang menguruskan claim ni. Continue reading Cara Follow Up Claim AIA Semudah ABC!

Guna Xiaomi Yi sebagai Dash Cam versi Bajet

Hari ni aku nak kongsikan pengalaman aku menggunakan kamera aksi Xiaomi Yi sebagai dashboard camera atau dash cam versi bajet. Kepada anda yang tak tahu apa itu Xiaomi Yi, Xiaomi Yi merupakan sebuah kamera aksi seperti GoPro, SJ4000, RD990 dan lain-lain kamera yang terdapat di pasaran.

Kenapa guna Xiaomi Yi sebagai dash cam?

Dah aku ada kamera ni, pakai je lah. Tak payah nak membazir sangat beli kamera banyak-banyak. Lebih-lebih lagi sekarang kan musim gawat. Kan berjimat amalan mulia. Gitewwww.

Jadi dengan adanya Xiaomi Yi sebagai dash cam, aku boleh la rekod perjalanan semasa memandu kereta. Kot-kot ada kejadian jenayah ke, ada kemalangan ke, ada orang romen dalam kereta depan ke, apa-apa lah yang berlaku depan mata, boleh la jadikan bahan bukti. Hehehe. Continue reading Guna Xiaomi Yi sebagai Dash Cam versi Bajet

An error occured while updating Dota 2

Have you encountered an error like “An error occured while updating Dota 2 (disk read error)“? I have not been playing Dota 2 for quite sometime and today, when I try to play Dota 2, I got this error message.

My Dota 2 was downloading the update files but the installation keep failing.

How to Fix disc read error in Dota 2

After some “Google-ing” and “youtube-ing”, the¬†quick fix as follow: Continue reading An error occured while updating Dota 2