How to Fix Mi Pad 2 Miui 8 Google Play Store 963 Error

My wife purchased a new Mi Pad 2 tablet from Lazada and just got it yesterday. Unfortunately, it seems there is a 963 error with the Google Play Store app.

New apps cannot be installed and also existing apps cannot be updated i.e. Gmail. The Mi Pad 2 was behaving exactly like this Youtube video. Error 963 shows whenever new app is being downloaded.

So, how did I fixed it?

First, download an img file here and unpack it. You may want to put this together in the Android Debug Bridge (ADB) folder. Continue reading “How to Fix Mi Pad 2 Miui 8 Google Play Store 963 Error”

Cara Mudah Upgrade RAM dan SSD Laptop Asus K501U

Seperti yang dijanjikan dalam review Asus K501U yang lepas, kat sini aku nak kongsikan bagaimana anda dapat menaik taraf/upgrade laptop Asus K501U ni dengan mudahnya.

Ada beberapa model laptop Asus yang lebih kurang sama macam K501U ni. Jadi boleh la rujuk sikit-sikit. Dalam youtube memang ada yang siap buat tutorial bagai tapi aku rasa nak tulis juga pasal upgrading RAM dan SSD ni. Hehehe.

Kedudukan komponen-komponen dalam laptop ini adalah seperti dibawah: Continue reading “Cara Mudah Upgrade RAM dan SSD Laptop Asus K501U”

How to Root Asus ZenFone 2 Laser Marshmallow

Today I decided to share a simple trick on how to root an android phone; Asus ZenFone 2 Laser Marshmallow. Despite it’s simplicity, you must perform the steps with care. Otherwise, your phone might bricked.

Remember, please do this on your own risk.

Why should I root my device? A rooted device or smartphone will unlock more feature and access such as you can run a third party application as one of the system apps. Example, you could possibly run a fake GPS app to play Pokemon Go. Continue reading “How to Root Asus ZenFone 2 Laser Marshmallow”

How to Enable Adoptable Storage on Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL

I owned a Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL smartphone at the moment. This smartphone was purchased sometime in the last January. My previous smartphone, Samsung Galaxy Grand 2 Duos was misplaced/stolen in a cab.

So, what is an adoptable storage and how to enable it on Asus ZenFone 2 Laser? Android 6.0 introduces the ability to adopt external storage media to act like internal storage. When I updated My ZenFone 2 Laser to Android 6 (Marshmallow), this option is disabled by default. You can read more on adoptive storage here.

What do you need to know before using adoptable storage?  Continue reading “How to Enable Adoptable Storage on Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL”

Cara “cash-out” PayPal ke dalam akaun CIMB

Ini bukan kali yang pertama aku “cash-out” PayPal ke CIMB bank. Tapi satu kejadian yang sangat mengejutkan aku dimana semalam aku “cash-out” dan duit masuk dalam hari yang sama.

Sungguh efisyen bukan?

Sebab teruja duit PayPal masuk cepat, aku jadi termotivasi untuk menulis cara-cara “cash-out” PayPal ke CIMB. Hahahaha. Tak silap aku cara ini terpakai untuk semua bank di Malaysia.

Tetapi, sebelum aku tunjukkan cara “cash-out” ke dalam akaun CIMB, tips pertama yang paling penting untuk mengelakkan anda dikenakan caj adalah untuk “cash-out” minima pada RM400. Kalau kurang RM400, anda akan dikenakan caj RM3 per transaksi.  Continue reading “Cara “cash-out” PayPal ke dalam akaun CIMB”