How to Get 20GB Free Cloud Storage with pCloud

pCloud Pisyek free 20 GB

You may have use one of these cloud storage services i.e. Google Drive, Dropbox, OneDrive, or Box but the space is not really big for a free plan. You can get 20GB free cloud storage (literally) with Pisyek Cloud (#jk) or pCloud.

I consider pCloud as one of the best cloud storage solution as it offers a very comprehensive features (that met my needs). pCloud also support all kind of platforms such as Windows, Linux, Mac, Android, iOS and even Windows Mobile.

Basically when you registered on pCloud, you will be given 10GB free cloud storage. So, how to get up to 20GB free cloud storage? Do not register first and read this tutorial until the end. Continue reading “How to Get 20GB Free Cloud Storage with pCloud”

Cara Bayar Zakat Pendapatan Melalui CIMBClicks

cimbclicks pisyek

Kali ni aku nak kongsikan macam mana cara mudah bayar zakat pendapatan melalui CIMBClicks. Sebenarnya aku pun baru pertama kali bayar secara online ni. Hehehe.

Sebelum aku tukar tempat kerja pada bulan Mei yang lalu, pembayaran zakat pendapatan memang aku terus potong daripada gaji bulanan. Tapi sekarang aku tak sempat lagi nak advise HR untuk buat pemotongan terus, itu yang aku kena buat secara manual.

Jadi tanpa membuat masa, korang boleh ikut langkah mudah cara bayar zakat pendapatan melalui CIMBClicks seperti berikut:  Continue reading “Cara Bayar Zakat Pendapatan Melalui CIMBClicks”

Bengkel Asas WordPress dan VPS – Siri 1

bengkel asas wordpress vps

Kali ni aku nak kongsikan pasal Bengkel Asas WordPress dan VPS yang dianjurkan oleh Pisyek.com pada hari ini. Bagus Pisyek.com ni buat kelas masa cuti sekolah. Senang orang nak join. Hahaha.

Bengkel ni pada awalnya memang dah dirancang awal tapi aku tak tahu kenapa aku buat promosi di saat-saat akhir (kurang seminggu sebelum tarikh bengkel). Nasib baik ada juga yang sudi daftar dan datang. Terima kasih kepada para peserta yang join pada hari ini.

Terima kasih kepada ahli-ahli group FB Kedai Kopi WordPress (KKWP) sebab banyak menyokong bengkel ni. Terima kasih juga kepada para admin sebab bagi aku iklankan bengkel ni dalam KKWP. Hehehe.  Continue reading “Bengkel Asas WordPress dan VPS – Siri 1”

How to Run Cmder in PhpStorm 2017 on Windows 10

In this tutorial, I will share a simple way how to run Cmder in PhpStorm 2017 on Windows 10. One may wonder why I want to run Cmder instead of default Windows terminal, right?

Running the default terminal/console on Windows is not really a pleasant experience for programmers. Luckily we have Cmder; a software package created out of pure frustration over the absence of nice console emulators on Windows.

It is based on amazing software, and spiced up with the Monokai color scheme and a custom prompt layout, looking sexy from the start. In short, you may consider Cmder as  one of the best terminal alternatives on Windows.

Read more on Cmder here. Continue reading “How to Run Cmder in PhpStorm 2017 on Windows 10”

How to Fix Git Pull Into Wrong Branch

I work with git almost everyday and sometimes I do git pull into wrong branch unintentionally. I believe every programmer should know how to undo git pull because it is very easy.

Scenario

I’m working on my own branch (Branch B) which checkout from another branch (Branch A) and sometimes when I do git pull, I mistakenly do git pull from master branch.

Solution

You only need to execute 3 simple command after the git pull. Normally your git pull will throw an error about merge failed because of conflicts. The command as follows: Continue reading “How to Fix Git Pull Into Wrong Branch”