Giveaway Domain Dot Com dan WordPress Web Hosting Percuma

Sempena ulangtahun hari lahir Pisyek pada 21 Oktober akan datang ni, Pisyek dengan bermurah-hati nak buat satu giveaway domain dot com dan WordPress web hosting percuma. Sila teruja. Hehehe.

giveaway domain wordpress hosting pisyek

Untuk “giveaway” kali ini, DUA peserta yang bertuah akan mendapat:

  1. Satu domain dot com pilihan anda
  2. WordPress web hosting sebanyak 2 GB
  3. SSL percuma seumur hidup (selagi menggunakan web hosting tersebut)

Domain dan web hosting adalah percuma untuk satu tahun yang pertama sahaja. Jadi, macam mana nak sertai giveaway ni? Sila baca dengan teliti dalam perenggan seterusnya.

Kalau tak faham boleh tanya ok. Continue reading “Giveaway Domain Dot Com dan WordPress Web Hosting Percuma”

Review DataKL Hosting Setelah Hampir 10 Tahun Menggunakannya

Salam sejahtera semua. Ini adalah review DataKL Hosting setelah hampir 10 tahun aku menggunakannya (2008-2017); seperti yang dijanjikan dalam entri linode aku sebelum ni.

Dah 10 tahun baru nak review. Kebiasaannya orang lain review dalam masa sebulan-dua. Hahaha. Jadi, apa yang bagus dan tak bagusnya pasal DataKL Hosting ni? Continue reading “Review DataKL Hosting Setelah Hampir 10 Tahun Menggunakannya”

5 Web Hosting Murah Malaysia 2017

Jika anda sedang mencari web hosting murah Malaysia, mungkin ada boleh mempertimbangkan 5 web hosting murah yang akan dikongsikan dalam artikel ini. Anda sebenarnya boleh membina sendiri laman web dengan kos web hosting kurang dari RM100 setahun!

Ya, dengan hanya kurang dari RM100, anda boleh upload fail-fail website anda dan ia terus dapat diakses ke seluruh dunia. Berikut merupakan 5 web hosting murah Malaysia untuk 2017. Continue reading “5 Web Hosting Murah Malaysia 2017”

Hijrah dari Shared Hosting ke VPS Hosting Linode

Sempena tahun baru 1439H ni, Pisyek telah memberanikan diri untuk berhijrah dari shared hosting ke VPS hosting Linode. Tahun baru selalunya dikaitkan dengan penghijrahan, azam baru, checklist baru dan sebagainya. Pisyek juga tidak terkecuali.

Penghijrahan hosting ini merupakan julung kali buat Pisyek dalam arena pembikinan laman web (baca: web development) sejak terlibat dalam bidang ini dari tahun 2008 dan pada ketika itu Pisyek telah memilih DataKL sebagai web hosting Pisyek.com. Setia betul Pisyek pada syarikat hosting yang satu ni.  Continue reading “Hijrah dari Shared Hosting ke VPS Hosting Linode”