5 Web Hosting Murah Malaysia 2018

Jika anda sedang mencari web hosting murah Malaysia, mungkin ada boleh mempertimbangkan 5 web hosting murah yang akan dikongsikan dalam artikel ini. Anda sebenarnya boleh membina sendiri laman web dengan kos web hosting kurang dari RM100 setahun!

Ya, dengan hanya kurang dari RM100, anda boleh upload fail-fail website anda dan ia terus dapat diakses ke seluruh dunia. Berikut merupakan 5 web hosting murah Malaysia untuk 2018.

JomHosting

JomHosting merupakan antara web hosting murah di Malaysia. Anda boleh mendapatkan pakej web hosting murah dengan harga serendah RM25/tahun. Untuk lain-lain servis tambahan seperti SSL ada ditawarkan secara add-on iaitu RM50/tahun.

Baca selanjutnya di laman web JomHosting.net

SyokHost

Pakej termurah di SyokHost adalah serendah RM10/tahun. Pakej ini sesuai untuk laman web statik (tiada interaksi dengan pangkalan data). Jika anda inginkan pakej yang menyokong WordPress, boleh cuba pakej yang lebih mahal.

Baca selanjutnya di laman web SyokHost.com

8 Replies to “5 Web Hosting Murah Malaysia 2018”

    1. Ha, saya rekomen sangat akak pakai Cynet.

      Pakej hosting personal dari Cynet semamangnya berpatutan, siap free SSL lagi.

      Jangan lupa guna kupon kod untuk dapat diskaun. 🙂

  1. Kebanyakan Linux Based (cPanel) biasanya akan dapat free autoSSL kan.

    Tapi, ada sesetengah hosting kena add-on & tambah duit untuk dapatkan free SSL ni. Betul ke?

    (Sebab ada handle a few website dengan hosting yang berbeza-beza)

    So far, vote netKL the best and affordable untuk newbies. Laju, murah & freeSSL (just my 2 cent opinion).

    1. Free autoSSL tu bergantung pada hosting provider.

      Tapi yang pisyek tak faham kena bayar untuk dapatkan free SSL? Kalau dah percuma nak kena bayar kenapa? Melainkan bayar servis tolong pasang la.

      Kalau SSL berbayar tu memang faham kena bayar baru dapat.

      Masa tulis entri ni netkl memang ada plan bawah rm100 tapi jika dibandingkan dengan spec yang ditawarkan, atas kertas kelihatan 5 yang di atas ni lebih berbaloi.

      Hehehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *