CodeIgniter for beginner: 5 things you should know

CodeIgniter Logo

It is almost one year I’ve been using CodeIgniter framework for my projects. Personally, I like this PHP framework very much because it is small, easy to setup, no need to use command prompt and etc. Besides, the documentation is great!

However, some of my friends keep bugging me with simple questions about the framework, how to do this, how to do that, bla..bla..bla.., which are the answers already written in the documentation.

So, I’m writing this post so that they know what they should. Continue reading “CodeIgniter for beginner: 5 things you should know”

Servis Format Laptop COD Wangsa Maju

hard drive

Aku baru je menceburkan diri dalam industri ni. Tak pernah dengar lagi kan servis format laptop secara COD? Konsepnya mudah, pergi ke tempat client, format laptop/PC, kemudian dapat bayaran.

Aku dapat idea ni bila mana ada seorang kawan ni minta tolong formatkan PC dia. Dan betul, kawan aku tu perempuan. #lol Jadi alang-alang aku dah merajinkan diri format PC dia, boleh la cuba bagi servis format laptop atau PC ni kat orang lain jugak. Continue reading “Servis Format Laptop COD Wangsa Maju”

Panggilan berhantu daripada Penjual Insurans

Siapa yang tak pernah dapat panggilan dari penjual/ejen insurans angkat tangan? Rasa annoying gile kan bila dapat panggilan dari ejen insurans yang tak diundang ni.

Aku pernah dapat panggilan dari satu nombor ni. Aku angkat je dia letak. Angkat, letak. Angkat letak. Perangai macam harom. Disebabkan aku tak nak korang semua turut bengang macam aku, maka terhasillah entri pasal ejen insurans ni.

Hasil dari peng-google-an aku, antara nombor-nombor ejen insurans adalah seperti berikut: Continue reading “Panggilan berhantu daripada Penjual Insurans”

Create Todo App with CodeIgniter 3 + AngularJs – Part 2

CodeIgniter Logo

Welcome to the second part of the tutorial on how to create simple Todo App with CodeIgniter 3 and AngularJS. In the first part of the tutorial, we focused on creating the API. In this tutorial, we will configure the AngularJS to interact with our API.

Please note that I’m using AngularJS version 1.3.15 in this tutorial. AngularJS is a framework which really helpful if you are developing single-page application which support AJAX out of the box.

You may download the full source code here.
Continue reading “Create Todo App with CodeIgniter 3 + AngularJs – Part 2”

Create Todo App with CodeIgniter 3 + AngularJs

CodeIgniter Logo

For this tutorial, I would like to demonstrate on how to create simple Todo App with CodeIgniter 3 and AngularJS. We also use CodeIgniter Rest Server library for restful API creation.

Although Laravel is the most popular PHP framework nowadays, creating web application using CodeIgniter is still relevant (for me). It is actively support and has very good documentation.

You may download the full source code here.

Below is step by step on how to create simple Todo App with CodeIgniter 3 and AngularJS. Click here to view the demo. Continue reading “Create Todo App with CodeIgniter 3 + AngularJs”