Pengalaman Pertama Membeli Secara Online di 11 Street

Ini kisah bagaimana aku buat pertama kalinya membeli-belah di 11 Street. Macam pernah dengar pasal 11 Street ni kan? Ala, yang keluar iklan dalam TV tu. Hehehe.

Macam mana boleh terfikir nak beli barang di 11 Street?

Dalam sehari dua ni aku teringin nak beli kamera aksi (action camera) macam GoPro tu. Tapi aku nak cari yang murah-murah je la. Aku mana ada duit sangat walaupun dah berjaya kumpul beratus USD daripada fiverr, bukan taraf aku untuk pakai GoPro ni.

GoPro Hero 4 pun kurang-kurang dalam RM2000. Jadi mengenangkan aku pun bukan orang yang banyak duit, kena la cari kamera aksi versi bajet yang murah contohnya seperti SJ4000/SJ5000, RD990 atau Xiaomi Yi.

Mula-mula aku tengok dekat Mudah.my kot-kot ada yang jual kamera aksi bajet yang murah. Lepas tu cari dalam Instagram pulak. Dah jumpa seorang penjual gajet ni, tapi ding dong ding dong tak jadi beli. ZzzzZzzz.

2 Replies to “Pengalaman Pertama Membeli Secara Online di 11 Street”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *