Bengkel Asas WordPress dan VPS – Siri 1

bengkel asas wordpress vps

Moga tips yang dikongsikan dan latihan praktikal semasa bengkel sedikit sebanyak dapat memberi panduan di masa akan datang. Jadi kalau korang yang mahukan tips WordPress power-power, sila join bengkel ni di masa akan datang. πŸ˜€

Pasang WordPress di VPS Hosting

Ketika sesi demo bagaimana VPS Hosting beroperasi semuanya berjalan lancar sehinggalah sampai ke saat memasang server NGINX. Semua dah pening kepala. Tak tahan tengok terminal agaknya. Hahaha.

Mungkin semua dah pening tengok terminal macam dalam cerita “The Matrix”.

the matrix new

Jadi peringatan awal kepada anda yang baru nak berjinak dengan VPS hosting ni. Sediakan panadol agar anda tidak pening apabila melihat terminal. Jangan cakap abang tak payung. Hehehe.

Kos untuk memiliki VPS hosting tidak lah begitu mahal pada masa kini. Anda sebenarnya boleh memiliki VPS hosting dengan harga serendah $5 sebulan. Blog ini pun sebenarnya telah berhijrah dari Shared Hosting ke VPS hosting.

Daftar VPS Hosting anda di sini.

Bengkel Asas WordPress Siri 2

Buat masa ini, aku masih tiada sebarang perancangan lagi untuk menganjurkan bengkel ini untuk siri yang kedua. Jika ada yang berminat, boleh ajukan cadangan anda di sini.

Kalau taknak terlepas info, sila LIKE dan FOLLOW Pisyek di Facebook untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai bengkel di masa akan datang.

PerlukanΒ private coaching? Klik gambar di sebelah sidebar kanan blog ini. Terima kasihhhhhh~~~

Kemaskini 31 Disember 2017

Sesi seterusnya akan diadakan pada 20 Jan 2018. Sila gunakan borang ini untuk pendaftaran.

11 Replies to “Bengkel Asas WordPress dan VPS – Siri 1”

    1. Boleh sangat tu tuan. Seperti yang dah Pisyek update di perenggan terakhir, next session adalah 20 Jan ni.

      Kalau berkelapangan boleh la join. Yuran RM100 je.

      Hehehe.

    1. Hi Sis,

      Seperti yang tertulis dalam blog post di atas, sesi berikutnya akan dijalankan pada 20 Jan 2018.

      Masih ada tempat lagi kalau nak daftar. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *